Opdrachten

De Naam

ITHAKA is de naam van het eiland waar Odysseus in de verre oudheid naar terug wil keren na verre omzwervingen. Na het overwinnen van tal van hindernissen lijkt zijn doel bijna bereikt. Door onverwachte omstandigheden en tegenslagen duurt het echter nog vele jaren voordat Odysseus uiteindelijk zijn missie volbrengt.

Voor bureau ITHAKA betekent dit verhaal, dat we ons in projecten en organisaties vooral moeten richten op de weg die we moeten bewandelen om ons doel te bereiken. We dienen ons hierbij bewust te zijn van het feit dat we tegenslagen kunnen ondervinden. Volharding, moed en inspiratie zullen we nodig hebben om ondanks deze tegenslagen ons einddoel te bereiken.
Zoals Odysseus ondanks alles zijn doel bereikt, zo zal bureau ITHAKA ook uw organisatie helpen om de door u gestelde doelen te bereiken.

Als u meer wilt weten van de avonturen van Odysseus,
kunt u dit onder andere lezen in de eigentijdse,
Nederlandse vertaling van de schrijfster
Imme Dros in het boek Ilias & Odysseus
(ISBN 90 214 6004 I / NUGI 222, Querido 2001)

Adviseur / Projectmanager Vastgoed Zaanstad
De mogelijkheden onderzocht voor verdere centralisatie van het gemeentelijk vastgoed. Met de betrokken medewerkers samen de organisatieverandering voorbereid. Samenwerkingsverband met Robbert Masselink van Key-consult.
2012-2013



Mediator woningbouwproject Teylingen
Als mediator de oplossing van het conflict ondersteund dat ontstaan was tussen de buurtbewoners, het gemeentebetsuur en de ambtelijke organisatie. Het onderwerp betrof de communicatie over de aanleg van een tijdelijke route voor bouwverkeer voor de woningbouwlocatie.
2012